image image image image image image image image image image
* * * * * * * * * *

Zdraví, Engerige a Vitalita

Zřejmě každý člověk na světě, má přání prožít dlouhý zdravý život po boku svých nejbližších. Když je člověk zdravý, může dělat cokoli a i čehokoli dosáhnout. Ovšem s přibývajícím věkem se začínají objevovat zdravotní problémy. Obracíme se tedy na odborníky lékaře a začínáme docházet na růzé analýzy a vyšetření. S postupem času přibývá léků, které "musíme" užívat. Jedna zajímavá teorie říká, že když nás například rozbolí hlava, saháme po nějakém prášku na bolest, ale většina léků funguje tím způsobem, jako kdybychom jeli autem, rozsvítila by se nám kontrolka na výměnu oleje a my bychom sáhli po kladívku a kontrolku rozbili, aby nás nerušila. Tím jsme ovšem nevyřešili podstatu problému. Stejně jako lék, který nás zbaví bolesti. Ovšem důležitější je zjistit, z jakého důvodu nás bolest či nemoc zachvátila.

Ztráta energie, přecitlivělost a podrážděnost, zahlenění a zácpa, záněty a zápaly, ztuhnutí měkkých tkání (zatvrdliny jako např. vředy), bolesti svalů, kornatění cév, tvoření vředů, zažívací problémy, rakovina, nemoci srdce, mrtvice infarkty, osteoporóza, cukrovka a mnohé další mají původ v našich stravovacích návycích a životním stylu. Nové teorie říkají, že rakovina je nemoc, kterou si lidé, díky životnímu stylu a globálnímu znečištění naší planety, způsobili sami.

60% úmrtnosti v ČR je zapříčiněna onemocněním srdce a cév (kardiovaskulární) a 23% pak nádorovými onemocněními! Jejich  souvislost se stravováním je zřejmá.

Dobrou zprávou je, že se většině zdravotních problémů dá úspěšně předcházet a nebo je úspěšně léčit. Ovšem je třeba si uvědomit, že naše tělo je jediný léčebný systém, který nám může vrátit rovnováhu, když udeří nemoc. Lék může pomoci tělu ve stavu nouze, chirurgický zákrok může být za určitých okolností nezbytný, ale schopnost léčit má jenom naše tělo.

Buňky v lidském těle neustále odumírají a nahrazují je nové buňky. Náhrada buněk novými se v různých oblastech těla uskutečňuje během několika dnů, zatímco v jiných oblastech trvá tento proces až několik let. Nakonec se všechny buňky vymění. Tyto nové buňky vytváří tělo z vody a potravy, kterou denně konzumujeme. Tato skutečnost opravňuje k tvrzení, že kvalita přijímané vody a potravy určuje naše zdraví.

Jestliže je kvality potravy a vody špatná, gastrointestinální systém je vystaven stresu jako první. V dalším kroku se špatné látky vstřebávané z potravy a tekutin přepravují cévami do všech buněk v těle. Buňky mohou k produkci nových buněk použít jen dodané indgredience bez ohledu na to, jak špatnou kvalitu mají. Tímto způsobem vhodnost a kvalita potravy a vody určuje zdraví celého těla. Většina zdravotních potíží a nemocí je pak tedy zapříčiněna značným překyselením organizmu, protože většina jídel a oblíbených nápojů má pH niží než je nutné pH krve, déle jsou příčiny v pošlození volnými radikály, které jsou vedlejším produktem přijímané potravy, chemikálií, stresu a v neposlední řadě i nedostatečná hydratace.

CO JE KVALITNÍ PITNÁ VODA?

Vzhledem ke globálnímu znečištění naší planety, voda již nemá ani zdaleka takovou  kvalitu jako měla před mnoha lety. A proto je různě čištěna, sterilizována chlórem a chemicky upravována, aby byla "pitná" dle norem. Ani většina balených vod  neodpovídají, dle našeho názoru, pojmu kvalitní pitná voda.

Na světě existuje pár zdrojů, kde má voda stále takovou kvalitu, jakou měla před  tisíciletími. Je to voda z ledovců a lidé, kteří ji pravidelně pijí, netrpí civilizačními chorobami, jsou zdravější a vitálnější.

Vědci z Japonska se začali po 2. světové válce zabývat výzkumem vody a její kvality. Bylo to i z toho důvodu, že si uvědomili, že mnohé nemoci související s ozářením nebude možné pouze léčit, ale bude třeba změnit základ - změnit vodu. Proto vznikla voda Kangen, která byla nejprve vyráběna industriálně a lidé si pro ni docházeli do nemocnic. Dnes, díky technickému vývoji a dlouholetým investicím do výzkumu, můžeme mít zařízení na výrobu vody Kangen doma a využívat každý den jeho benefitů.

 

Dále by Vás mohlo zajímat: Jste to, co pijete | Víte, že ...?